IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достатъчна ли е за Белоградчик само еуфорията от евентуално посещение на Илон Мъск?

Страната ни се нуждае от последователна, а не от кампанийна рекламна политика в сферата на туризма, посочи Росен Младенов, зам.-кмет на Община Белоградчик

17:26 | 24.11.22 г.

Вече достатъчно се нашумя около евентуалното посещение на Илон Мъск в Белоградчик. Хубаво е той да посети, не само Белоградчик, но и цялата ни страна, защото наистина живеем в природна приказка, но трябва леко да овладеем тази Facebook мания. Това мнение изрази в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria Росен Младенов, зам.-кмет по финансовата политика на Община Белоградчик.

По думите му страната ни се нуждае от последователна, а не от кампанийна рекламна политика в сферата на туризма.

"Националната кампания в сферата на туризма трябва да е изключително добре структурирана и последователна, за да има ефект наистина, а не да се прави кампанийно, както се случи сега с това евентуално посещение на Мъск в Белоградчик", смята Младенов. 

Той отчете, че туристопотокът в Белоградчик през последните години непрекъснато се увеличава с „нормални темпове“. Според него, ако рекламните кампании са последователни, туристите се увеличават постепенно до достигане на обеми, който могат да бъдат „обхванати и обслужени“ от туристическото селище.

„Това е важно, не само удовлетвореността на самите туристи, но и за местните хора, които живеят там. Не трябва да има огромен натиск, който да не може да бъде поет“, предупреди зам.-кметът.

По думите му освен мащабните културни събития, като летния фестивал „Опера на върховете“ и концертите на фондация „Нашият дом е България“, в Белоградчик набират все по-голяма популярност и атракции, предлагани от частния бизнес, разходки с електрически велосипеди, с джипове и с балони, като Балонената фиеста през септември.

Младенов се надява на цялостна държавна политика за подобряване на транспортната инфраструктура за довеждащите пътища до туристическите дестинации, включително и до Белоградчик.

Какво е състоянието на административния капацитет и може ли Белоградчик да се справи „на местно ниво“ с липсата на кадри? Как ще бъде опазена природната среда край Белоградчик? Ще стане ли Белоградчик следващата Кападокия?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:28 | 24.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още