IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Момчил Зарев: След Швеция „Сирма“ ще отвори офиси в Испания и Централна Европа

Може да станем най-голямата IT сървиз компания в Балканския регион, предвижда стратегическият растеж, посочи изпълнителният директор на „Сирма Солюшънс“

17:22 | 17.05.23 г.

След повече от десет години работа на скандинавските пазари „Сирма Груп Холдинг“ вече има и физическо присъствие в Северна Европа с регистрирането на дъщерно дружество Sirma AB в Стокхолм, Швеция. Компанията ще предлага пълната гама от продукти и услуги на дружествата от „Сирма Груп Холдинг“ и основната ѝ цел ще бъде разрастването на бизнеса. Това съобщи в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria Момчил Зарев, изпълнителен директор на „Сирма Солюшънс“ АД.

Той потвърди, че „Сирма“ вече има представителства в доста от съседните на България страни и ще продължава да следва стратегията си за разширяване с нови пазари. „Ние смятаме, че въобще не е невъзможно „Сирма“ да стане най-голямата IT сървиз компания в региона. През 2024 г. таргетираме още два големи пазара – най-активни сме в момента в Испания и DACH региона (Германия, Австрия и Швейцария), така че за нас това е най-логичната посока за следващите два офиса", разкри той.

Зарев обясни, че се е променила стратегията на групата за развитие на бизнеса – чрез покупка на компании или като се отварят офиси в места, където компанията вече е силна и има клиенти.

Търговският директор на „Сирма“ съобщи, че компанията предлага своите продукти на повече от 150 пазара. „Бизнесът, който развиваме, е доста подобен. Във всяка една държава правим аналогични неща – нашата сила е да можем да решаваме конкретни проблеми чрез иновативни технологии, било то проблеми с дигитализация или управление на процеси", обясни той.

Започна ли „охлаждането“ на IT индустрията след възхода ѝ през последните три години заради пандемията от Covid и дигитализацията на бизнеса? Как се развива IT пазарът в България и какви са предизвикателствата в развитието и задържането на кадри може да разберете, ако гледате видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 17.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още