IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бивш кмет на Детройт е осъден на 28 години затвор

Куаме Килпатрик е признат за виновен за корупция, рекет, изнудване, данъчни измами

10:30 | 11.10.13 г. 1
Бивш кмет на Детройт е осъден на 28 години затвор

Бившият кмет на Детройт Куаме Килпатрик беше осъден на 28 години затвор. Той е признат за виновен по няколко обвинения, в това число корупция, изнудване, рекет и подаване на неверни данни в данъчната си декларация.

Заключението на разследващите е, че Килпатрик е превърнал офиса си в своеобразно криминално предприятие и е облагодетелствал финансово себе си с федерални средства и присвояване на пари от неправителствени организации.

Килпатрик беше кмет на затъналия в дългове Детройт в периода 2002-2008 г. За това време разследващите са установили, че градоначалникът е похарчил 840 хил. долара повече, отколкото е позволявала заплатата му.

Това лято Детройт подаде молба в съда за обявяване в банкрут. Ако тя бъде одобрена, той ще се превърне в най-големия банкрут на град в американската история. Общият дълг на Детройт се оценява на около 18 милиарда долара, а дефицитът му е над 380 милиона долара.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria on Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
SSIW
преди 10 години
"Заключението на разследващите е, че Килпатрик е превърнал офиса си в своеобразно криминално предприятие и е облагодетелствал финансово себе си с федерални средства и присвояване на пари от ..."----------------------------------------------Заменяме в горното изречение собственото съществителното име Килпатрик, с такова на местен велможа по избор и получаваме разказ по картинка от милата родна действителност.С леко горчив вкус трябва да отбележим, че приликите свършват до тук. Едва ли относно българските колеги на кмета Килпатрик, скоро ще видим заглавие от рода на : Бивш кмет на ............. е осъден на 28 години затвор .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още