IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Весела Чернева: Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия

Гледайте предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria On Air тази събота от 18:00 часа

15:55 | 01.03.14 г. 4
Автор - снимка
Редактор
Весела Чернева: Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия

„Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия. Един виден руски експерт преди време ми каза, че ако Украйна тръгне към Запада, Русия ще я разцепи поне на четири“, каза в предаването „Брюксел 1“ на телевизия Bulgaria On Air Весела Чернева, бивш говорител на Външно министерство, сега – експерт в софийския офис на Европейски съвет по външна политика.

Според нея обаче Русия в момента няма интерес от фактическо разцепване. „Това най-малкото не би било от полза за имиджа на Путин като един световен умиротворител, домакин на Олимпийски игри и т.н.“, каза Чернева. По думите й проверката на бойната готовност на руската армия е просто „тракане на оръжия“ и нищо повече.

Според депутата от Върховната рада Антон Киссе, който е и председател на Асоциацията на българите в Украйна, вече са водени разговори с парламента в Крим и те искат да останат в Украйна, но да им се дадат по-големи пълномощия в рамките на автономията.

Още за ситуацията в Украйна и възможните развития, за проевропейските и проруските протести, за опасенията от разцепление в страната, за позициите на ЕС и Русия и как да бъде разрешен конфликта, гледайте в предаването „Брюксел 1“ по телевизия Bulgaria On Air тази събота от 18:00 ч.

Гости ще бъдат и заместник-председателят на Комисията по външни работи на ЕП Андрей Ковачев и Валери Тодоров, дългогодишен кореспондент в Москва последователно на БНР и БНТ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 2
deant
преди 10 години
редят се всякви чувани и нечувани хора да говорят по очебийни опорни точки. Накъде отива тази човешка раса не знам, но комай скоро ще има регулация на числеността за населението и то заради пълни глупости!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 6
StKiprin
преди 10 години
Продължение: да гледа, как бандеровците (католическите фашисти) се гаврят над този истрадал народ! Над 2000 православни църкви са ликвидирани в западна Украйна от 1990г. насам. Този път американците не са си направили добре сметката, жалкото , ча това ще е за сметка на толкова много човешки жертви свързани с уранжеви революции, югославски конфликт, арабска пролет! Отидоха в Афганистан да го освобождават от талибаните и какво стана "тръгнаха като аслани, върнаха се ***". Най-ужасното е, че ние като утвърдени дупедавци винаги сме готови да им викаме ура! Каква демокрация, каква защита на човешки права, какви 5 лева? Те си преследват своите интереси, разбира се винаги за чужда сметка и се надявам, че Русия , този път ще им покаже, че не всичко зависи от тях!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 9 rate down comment 4
StKiprin
преди 10 години
Когато на 1 американец е застрашен живота някъде по света, САЩ са готови да изпратят самолетоносач да го спасява, когато живота, бъдещето, съдбата на повече от 10 мил. руснаци е застрашен, какво да прави Русия,
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 7
STRAHO
преди 10 години
"Весела Чернева: Разцепването на Украйна винаги е било жокер в ръцете на Русия"=====Жокер !!!! ??????? Та това са изконни РУСКИ земи! Що за определение "жокер" Смятам, че Русия направи и прави огромен жест за украинското малцинство там, като им е харизала такава огромна територия! Без руските земи, Украйна едва ли ще е жизнеспособна държава! Стига подмазвания на запада! Поне в коментарите си тези "специалисти в дипломацията" да спазват някакво достойнство! Ако не искат да засегнат бащиците отвъд океана,то нека не коментират, щото времената се менят! И след 50 ще ни има на земята надявам се. И Русия пак ще ни е по близко от САЩ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още