IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lufthansa отмени 600 полета заради стачка

Синдикатите обясниха протеста с липса на споразумение за увеличаване на заплатите на служителите.

12:12 | 27.03.14 г.
Lufthansa отмени 600 полета заради стачка

Lufthansa отмени над 600 полета, планирани за днес, заради стачка на наземния персонал, предаде Ройтерс. От синдиката Verdi мотивираха действията си с липсата на споразумение за повишаване на заплатите на служители и призоваха за организиране на протести на големите летища в Германия.

Сред засегнатите полети днес са предимно такива по вътрешните линии. Само във Франкфурт броят на стачкуващите е над 1400. Другите летища, които ще бъдат засегнати от подобни действия, са в Кьолн, Дюселдорф, Хамбург, Хановер и Мюнхен.

Освен Lufthansa други авиокомпании не са отменили полетите си. Има обаче сериозно забавяне в обслужването на Air Berlin, TUIFly и Condor.

Целта на синдикатите е да засили натиска над правителството преди третия кръг преговори, свързани с възнагражденията в индустрията. Стачката е част от по-широк кръг действия, които предприемат служители в публичния сектор, в това число и такива в градския транспорт и тези в детските градини. Синдикатите настояват за увеличаване на заплатите с 3,5% плюс допълнителни 100 евро на месец за общо 2,1 млн. федерални и общински служители в публичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

Финанси виж още