IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия разполага 2 хил. военни в новата военновъздушна база в Сирия

Силите ще включват екипажите на изтребителите, инженери и войски за осигуряване на съоръжението в пристанищния град Латакия

12:32 | 22.09.15 г. 33
<p>
	Военното участие на Русия би могло да доведе до ескалация на кървавата гражданска война в страната и рискови инциденти, според FT.<em> Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Военното участие на Русия би могло да доведе до ескалация на кървавата гражданска война в страната и рискови инциденти, според FT. Снимка: архив, Ройтерс

Русия ще разположи 2 хил. военнослужещи в новата военновъздушна база в близост до сирийския пристанищен град Латакия, съобщава съветник по политиката за Сирия в Москва, цитиран от FT.

Това е още един сигнал за мащаба на присъствието на Руската федерация  в разкъсваната от война близкоизточна страна, отбелязва изданието.

Силите ще включват екипажите на изтребителите, инженери и войски за осигуряване на съоръжението, казва друг информиран източник на изданието.

Източниците обаче отказват да потвърдят дали Москва ще изпрати в Сирия ракети земя-въздух и изтребители, както твърди Вашингтон.

Малко вероятно е коментарите да успокоят опасенията на водената от САЩ коалиция, която осъществява въздушни удари срещу радикалната организация “Ислямска държава” на територията на Ирак и Сирия. Военното участие на Русия би могло да доведе до ескалация на кървавата гражданска война в страната и рискови инциденти между руските сили и силите на коалицията.

Представител на Русия отхвърли като "неискрени" коментарите на държавния секретар на САЩ Джон Кери, присъствието на руски военни в Сирия повдига сериозни въпроси.

Съобщенията за засилването на военното присъствие на Русия в близкоизточната страна биха могли допълнително да усложнят баланса на силите там. Това накара премиерът на Израел Бенямин Нетаняху да пътува до Москва за среща с руския президент Владимир Путин в понеделник. След срещата израелските медии съобщиха, че двамата са се договорили за механизъм, който да координира военните действия на двете страни в Сирия, за да се предотвратят инциденти.

Още по темата вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

30
rate up comment 7 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
***, недей да ме учиш колко взимат лекарите в Америка - знам по-добре от теб! Поразпитай, попрочети как се става лекар там, как се става очен хирург, през какви етапи се минава, какви тренинги и специализации се карат и колко се получава през отделните етапи, преди да стигнеш до истинските заплати от 180-200 бинки нагоре до половин милион по частните клиники и даже милиони в собствени такива...! Дъщеря ми е на 33 години, миналата есен завърши 4-годишен supervising training и в момента кара още 2 годишна специализация за глаукома...Супертрейдър... дришио!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 11 rate down comment 7
Mavi Goz
преди 8 години
Ми то може момчето бре - я виж какви умни международни анализи пище! Ще пише в Блумбърг и Уолстрийт Джърнал статии срещу Раша и ще се напълни с пари! То там е лесно. Например голямата ми щерка нищо не прави - в една държавна болница оперира очи и пак изкарва 80-90 бона годишно, а той ще изкърти трудовата борса с неговата квалификация! За малката да не говорим - размахва една ракета за тенис, когато не е на лекции, учи некви лапета да правят като нея и за това й плащат по 30 - 40 зелени на час! В Америка парите ги немат за нищо - нали там си ги печатат и има много - на една ръка растояние са. На Стоенчо там му е мястото, тук само се амортизира!Бе аз на случайни хора не предлагам - само на него и на Николчо Шестицата, щот нема да се изложат там!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 6 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Сакън...ми той ша са загуби там бе Мави , и после требе да можеш да правиш нещо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 19 rate down comment 4
Mavi Goz
преди 8 години
Абе мойте деца може и да са ти каки (кат ти гледам акъла, май си доста под 30), та къде ходят хем не е моя работа, еле па твоя, хем си е изцяло тяхна и ще си плащат за решенията. Въпросът е, че такива като моите дъщери са умни, сериозни и честни хора - те харесват живота там и един ден не губиха да стоят тук. Тук е за такива като мен, защото аз харесвам живота си тук! Затова се чудя защо ти и подобните на теб каиши сте още тук, като харесвате живота там? Тук не може да стане нито Америка, нито Германия! Тук и вие се мъчите, и на нас пречите да си оправим държавата! Айде, оро в Америка! Ако бърже се организираш, ще ти съдействам с квартира за месец - два, докато се усвестищ там... А?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 5 rate down comment 5
ing5rov
преди 8 години
Обра ли точките пак и тая вечер ?! Пак излагация ! Как беше лафа ...кат си *** не го знаеш , мъка е за околните обаче .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 16 rate down comment 3
Сините камъни
преди 8 години
Това за връщането забрави!В класа на дъщеря ми има три деца върнали се от чужбина!Голямата и тя има състуденти българи върнали се от други страни, включително от Америка!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 6 rate down comment 18
Стоян Петров
преди 8 години
Mavi gъz, ти не знаеш ли че Америка е оня свят? Децата ти отидоха и няяяяяяма да се върнат!!! Не си мисли че ти си единствен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 20 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 8 години
Нема как - Стоен е прозрел истината! Има и доказателства - умиргънето на Русия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 13 rate down comment 7
kalendar
преди 8 години
Или всички ние сме в грешка и Стоен е прозрял истината
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 21 rate down comment 7
kalendar
преди 8 години
ти да не си на тежки наркотици? На референдума в Шотландия имаха право да гласуват всички с постоянен адрес там. Сиреч-и българите в Шотландия даже гласуваха:) И понеже Шотландия има политика да раздава лесно гражданство т за това им го набиха чужденците. Да ти напомня тогава референдума на Крим?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още