IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия разполага 2 хил. военни в новата военновъздушна база в Сирия

Силите ще включват екипажите на изтребителите, инженери и войски за осигуряване на съоръжението в пристанищния град Латакия

12:32 | 22.09.15 г. 33
<p>
	Военното участие на Русия би могло да доведе до ескалация на кървавата гражданска война в страната и рискови инциденти, според FT.<em> Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Военното участие на Русия би могло да доведе до ескалация на кървавата гражданска война в страната и рискови инциденти, според FT. Снимка: архив, Ройтерс

Русия ще разположи 2 хил. военнослужещи в новата военновъздушна база в близост до сирийския пристанищен град Латакия, съобщава съветник по политиката за Сирия в Москва, цитиран от FT.

Това е още един сигнал за мащаба на присъствието на Руската федерация  в разкъсваната от война близкоизточна страна, отбелязва изданието.

Силите ще включват екипажите на изтребителите, инженери и войски за осигуряване на съоръжението, казва друг информиран източник на изданието.

Източниците обаче отказват да потвърдят дали Москва ще изпрати в Сирия ракети земя-въздух и изтребители, както твърди Вашингтон.

Малко вероятно е коментарите да успокоят опасенията на водената от САЩ коалиция, която осъществява въздушни удари срещу радикалната организация “Ислямска държава” на територията на Ирак и Сирия. Военното участие на Русия би могло да доведе до ескалация на кървавата гражданска война в страната и рискови инциденти между руските сили и силите на коалицията.

Представител на Русия отхвърли като "неискрени" коментарите на държавния секретар на САЩ Джон Кери, присъствието на руски военни в Сирия повдига сериозни въпроси.

Съобщенията за засилването на военното присъствие на Русия в близкоизточната страна биха могли допълнително да усложнят баланса на силите там. Това накара премиерът на Израел Бенямин Нетаняху да пътува до Москва за среща с руския президент Владимир Путин в понеделник. След срещата израелските медии съобщиха, че двамата са се договорили за механизъм, който да координира военните действия на двете страни в Сирия, за да се предотвратят инциденти.

Още по темата вижте във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

20
rate up comment 21 rate down comment 8
ing5roff
преди 8 години
Стоенчо , пък аз да ти припомня че и днес пак си номер едно...огледай малко резултата бе момче , кошницата ти е пълна с минуси , не си явно най умния види се...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 18 rate down comment 1
studioaa
преди 8 години
Сунитите на най-опасната ислямска секта без никакво съмнение и тяхната върховна цел е създаване на глобален ислямски халифат. Всяка сила, която пречи на обединението на сунитите трябва да бъде подкрепена от САЩ, ЕС, Русия и Китай защото никой няма интерес от връщане на халифата, който Ататюрк ликвидира(и е мразен в Турция до днес за това).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 1 rate down comment 13
Стоян Петров
преди 8 години
Грешка на езика, разделени от сунити.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 3 rate down comment 19
Стоян Петров
преди 8 години
Стоян Петров ще си позволи да Ви припомни скорошният референдум в Шотландия. Никой не бяга от хубавото. Но ако не се разделят алевитите и християните от шиитите, ще стане като в Руанда. А там нещастните хора си плащаха за да бъдат разстрелвани. В противен случай ги насичаха с мачете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 25 rate down comment 8
Сините камъни
преди 8 години
Гледайте, кой при кого ходи!Не Путин при израелеца, а израелецът ходи в Москва!Както преди време Кери се беше затичал, ако помните!Който е на зор, той се кланя!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 18 rate down comment 10
michaelis12
преди 8 години
и в Украйна ше им върже, те руските не са се развъртяли там както тряя, а и си познават територията напрао укрите не ги виждам, ако стане като в Сирия .... до сега в Укрия са бастардисали сумай ти млади наивници и западни легионери, но явно искат още - еми нямат проблем те тея не им пречи .....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 4 rate down comment 3
george353
преди 8 години
Прилика между исляма и Хирошима няма... засега.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 20 rate down comment 10
comet
преди 8 години
Съгласен, масовата информация е за една трета. ...Нека споделя една странна асоциация с американския сериал Междузвездни воини, защото нали е американски, а именно управляващия 1% на САЩ със силата на омразата и измамна дипломация днес разпростират пипалата си над всички народи, то накрая може пък да има развръзка подобна на тая във филма, та нали в Природата всичко се връща и си идва на мястото рано или късно (последен пост по темата). :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 26 rate down comment 14
0pk
преди 8 години
Точну тъй, де що има възможност да се разделя и да обявява независимост, щото видите ли населението е етнически различно :D И у германията скоро черните като станат повече, може да си отцепят някоя територия, а? Евала, правилното решение според мен е да се застреляш :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 38 rate down comment 13
STRAHO
преди 8 години
Ако целите им на твоите любими САЩ бяха демократичните права на сирийските граждани и изобщо демокрация в района трябваше от "демократична" Саудитска Арабия да почнат. Там сатрапите колят на конвеир за каквот се сетиш , ноооо САЩ са ЗАД тях неотлъчно! Дори им помагат с каквото се сетиш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още