IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елена Поптодорова: Ще има още удари в Сирия

Дипломатическо решение на кризата вече е невъзможно, смята бившият ни посланик в САЩ

14:55 | 15.04.18 г. 14
Елена Поптодорова: Ще има още удари в Сирия

"Удари в Сирия ще има, докато не се овладее военно ситуацията там. И аз затова, дано бъда опровергана, но не виждам политическо решение в обозримото бъдеще, прогнозира в предаването "Брюксел 1" по телевизия BULGARIA ON AIR бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

"Вече не виждам дипломатическо или политическо решение на кризата в Сирия. Такова вече е невъзможно. Мисля, че решението може да бъде само военно, само със сила, и тук вече въпросът е докъде ще стигнат Западните страни," заяви Поптодорова.

"Аз също мисля, че това, на което бяхме свидетели през нощта срещу събота, е всъщност само първо действие, т.е. един епизод, след който ще следват и други епизоди," прогнозира в разговора с водещата Милена Милотинова журналистът-арабист Нина Спасова.

"Следейки информацията, виждам, че американски самолетоносач се придвижва към Средиземно море. Но затова ще е необходимо време. Някъде края на април-началото на май, той ще бъде там. Тоест можем да очакваме някакви по-дълготрайни действия - вероятно заедно с по-голяма, по-широка коалиция, на по-късен етап" смята Спасова.

"Наистина, търсенето на заместник на Башар Асад така и не се случва вече осем години. Но ми се струва, че тук в случая Русия вече като че ли е време да отговори, докога и защо се намесва до такава степен и се ангажира с една чужда война. И докога това ще бъде нейна първостепенна задача и кауза. Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова.

Целия разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bulgaria On Air виж още

Коментари

4
rate up comment 40 rate down comment 2
vzhekoff
преди 5 години
Пазарувайте на летище София, там не е като във Варшава, да те арестуват заради някакви си 400 евра кремче :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 43 rate down comment 6
Mavi Goz
преди 5 години
"Защото в Русия все повече коментари и критики се чуват и все повече се говори точно за това - защо и докога ще защитава така безрезервно един провален вече сирийски президент," заяви в студиото на "Брюксел 1" Нина Спасова."Русия, Нинче, е голяма страна и там се чуват и говорят всякакви най-различни неща. Чуват се и се говорят и други неща, като например, че след смазването на "проваления президент" и превръщането на Сирия в същата ко чина като Ирак и Либия, наред е Иран, а след него - Русия. А когато и Русия падне, следва Китай. Ето затова и Русия, и Китай нещо не кандисват с добро да оставят Сирия на западната "милост". Или поне нема да стане с добро. А слошо - както дойде, или по точно - кой-кого... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 16 rate down comment 3
Sandy
преди 5 години
Тръмп си чисти старите ракети производство 1970, с разрешението на Путин, разбира се. Двамата си играят игрички, които никога няма да разберем, можем само да гадаем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 45 rate down comment 5
majnata
преди 5 години
За Елена Поптодорова и Нина Спасова определено ше е по добре да коментират качеството на козметиката , а не нещата от които нищо не разбират
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още