IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последните проби са доказали чистотата на морето в Лозенец

Резервоар за отпадни води спасява сезона

12:25 | 01.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: община Царево</em></p>

Снимка: община Царево

Последните проби от морската вода в Лозенец са показали, че водата е чиста, без отклонения от нормите, съобщи община Царево. 

Миналата година се наложи плажът да бъде затворен заради мръсната морска вода, а през март 2016 г. община Царево получи 746 хил. лв. за изграждане на резервоар към пречиствателната станция от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООC).

Сега общината информира, че след направени проучвания  и изчисления за обема на отпадните води, които отиват към пречиствателната станция, се оказало, че в активния летен сезон е проблем пречистването на цялото количество вода.

Изграденият вече резервоар е пуснат в експлоатация и задържа отпадъчните води, които идват през най-натоварените часове на денонощието. Те отиват за пречистване между 1 и 6 ч сутринта.

Резултатите от взетите на 27 юли проби от морската вода на Централния плаж  са категорични, че водата е чиста и няма наличие на бактерии, допълват от общината. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още