IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

НАП не установи нарушения в над 80% от проверените обекти по морето

От 1 юли фискалните инспектори са проверили 150 търговски обекта и атракциони по Черноморието

15:07 | 11.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

От 1 юли до момента фискалните инспектори на Националната агенция за приходите (НАП) са проверили над 150 търговски обекта и атракциони край морето, за които има сигнали, че не издават документ за продажба или имат неплатени задължения към данъчните служби в големи размери. Това става ясно от съобщение на приходната агенция.

При тези проверки най-често установяваното нарушение е разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата, следвано от неиздаване на касова бележка. 

При над 80% от проверките на търговски обекти по българското Черноморие фискалните инспектори не са открили нарушения.

НАП наблюдава още и търговията в над 140 големи борси и тържища по българското Черноморие, съобщават от институцията. Инспекторите следят продажбите в тези обекти в продължение на няколко дни и сравняват резултатите с предходни периоди. В повечето от тях данъчните са установили увеличение на приходите за времето на наблюдението.

"Наблюденията в големите борси и тържища по Черноморието ще продължат през целия летен сезон. Основната цел е насърчаването на доброволното спазване на данъчните изисквания от страна на търговците на едро", коментира заместник изпълнителният директор на НАП Георги Арнаудов.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още