IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да успеем в бизнеса въпреки намесата на държавата?

Кузман Илиев ще даде ценни съвети на бъдещите предприемачи в първата видеолекция на Investor.bg

09:11 | 14.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кузман Илиев. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.</em></p>

Кузман Илиев. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria.

Летния онлайн курс на Investor.bg по повод 15-тата годишнина на сайта ще открие водещият на съботно-неделното предаване в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Boom & Bust Кузман Илиев. Тъй като всеки бизнес на старта си неизбежно се сблъсква с институциите, лекторът ще даде ценна информация от практиката, с която предприемачите имат по-голям шанс да успеят въпреки държавните намеси. Темата на първата видеолекция е „Функция на предприемачеството и анатомия на държавните намеси, които му пречат“, а всеки може да изпрати въпроси на 15godini@investor.bg до 15 юни.

Кузман Илиев е автор на десетки публикации на икономически теми в Investor.bg и други медии - както за широката, така и за тясно специализираната аудитория. 

Последният му анализ, публикуван във в. Труд, засяга "неолиберализма" - най-коментираното понятие в икономическия и политическия дискурс на нашето време, но според него и най-мъгляво дефинираното. Това е строй, при който под дегизировката на „свободен пазар” се промъква смесената икономика, или сливането на бизнеса с държавата. Или, както го нарича авторът, "икономически фашизъм".

Анализа "Неолиберализмът - днешният икономически фашизъм" можете да видите тук >>

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още