IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъдещето на Европа и България в среда на турбулентна икономика

Ивайло Лаков е следващият лектор в летния онлайн курс по повод 15 години Investor.bg

17:04 | 11.07.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Ивайло Лаков. <em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Ивайло Лаков. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Кои са позитивните и негативните сценарии за развитието на Европейския съюз, след като Brexit извади наяве натрупани проблеми с нужда от спешно разрешаване? Кои са икономическите рискове за България и как могат да бъдат предотвратени? Към какво трябва да се стремим като част от общността на ЕС? На всички тези въпроси ще отговори Ивайло Лаков, водещ на всекидневното предаване „Светът е бизнес“ и съботния обзор „Клуб Investor” в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Поредната видеолекция в летния онлайн курс по повод 15 години Investor.bg ще бъде от полза за всички, които искат да се развиват в областта на макроикономиката и геополитиката. Всеки може да изпрати въпроси към лектора на 15godini@investor.bg до 15 юли.

Ивайло Лаков е изявен журналист в сферата на бизнеса и икономиката. Започва кариерата си на икономически журналист още през 1994 г. в БНТ, където трупа опит в специализирани предавания като репортер, водещ и отговорен редактор. Работил е и в корпоративния сектор. През 1997 година, като част от пресцентъра на МС в служебния кабинет на Стефан Софиянски, присъства на преговорите с Международния валутен фонд в мрачния период на хиперинфлация точно преди въвеждането на валутния борд.

През 2006 г. Ивайло Лаков става част от екипа на Инвестор.БГ АД, където разработва свой сайт – Automedia.bg. В компанията натрупва опит и като оперативен директор и прокурист. Сайтът е част от портфолиото на онлайн групата и до днес, като е предпочитан източник на технологични новини, интересни дизайнерски решения и всичко любопитно от автомобилната индустрия, с възможности за силно потребителско участие.

Завръщането на Ивайло Лаков в телевизията е при старта на Bulgaria ON AIR през 2011 година, където води „Денят ON AIR” и "Клуб Investor" в продължение на четири години. Със старта на Bloomberg TV Bulgaria през октомври 2015 г. той поема предаванията „Светът е бизнес“ всяка делнична вечер от 20,30 и продължава с „Клуб Investor” в събота от 20,00 часа. Освен към геополитиката и макроикономиката Лаков има интерес и към процесите в интернет и предприемачеството в тази сфера. Завършил е Международни отношения в юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

В предишната видеолекция Свилен Колев представи очакваните и неочакваните ефекти от отрицателната лихва в българските банки. Гледайте неговата лекция тук >>

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:44 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Тава е
преди 7 години
Дано преди това види материалът: //***.dokumentalni.com/?p=991 !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
Vesko94
преди 7 години
Кога ще се излъчи въпросната лекция?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още