IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Организират национална подписка срещу концесията на “Тракия”

15:05 | 03.04.05 г.
Автор - снимка
Създател
Организират национална подписка срещу концесията на “Тракия”
Коалиция ОДС ще организира национална подписка във връзка с концесията на автомагистрала "Тракия", съобщи председателят на СДС Надежда Михайлова по време на представянето на предизборния щаб на коалицията, в която освен СДС са и Демократическата партия, Движение "Гергьовден", БЗНС-обединен и ДРОМ, предаде Dnes.bg.

Целта на партиите от коалицията е да съберат достатъчно подписи, които да задължат правителството да развали сделката и да проведе конкурс за концесия на магистрала "Тракия".

От коалиция ОДС припомниха, че вече са сезирали прокуратурата за нередностите в процедурата и неизгодността на сделката. Те ще изпратят и писмо до комисаря по конкуренцията към Европейската комисия, в което ще обяснят, че процедурата и договорените условия са несъвместими с европейските стандарти.

На 29 март бе подписана 35-годишната концесия на магистрала "Тракия" българо-португалското дружество "Магистрала Тракия" АД

“Стойността на магистрала "Тракия", която ще заплати всеки един български гражданин през следващите 20 години, е достатъчна, за да могат всички българи да се пренесат да живеят охолно в Мадрид”, смятат от ОДС. От коалицията са изчислили, че цената е равнозначна на 17 291 667 еднопосочни билета до Мадрид.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още