IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общото събрание на Кремиковци не направи промени в Надзорния съвет

Акционерите на Кремиковци АД освободиха с мнозинство Управителния съвет на дружеството от отговорност за 2004 г., а по точката относно промени в Надзорния съвет бе прието предложението на този етап промени да не се правят, стана ясно на проведеното днес О

13:08 | 14.06.05 г.
Автор - снимка
Създател
Общото събрание на Кремиковци не направи промени в Надзорния съвет
Акционерите на Кремиковци АД освободиха с мнозинство Управителния съвет на дружеството от отговорност за 2004 г., а по точката относно промени в Надзорния съвет бе прието предложението на този етап промени да не се правят, стана ясно на проведеното днес Общо събрание на акционерите.

На събранието бяха представени общо 17 842 531 акции, или 96.3% от капитала на дружеството, в лицето на два основни инвеститора – мажоритарния собственик Финметалс Холдинг и представител на държавата.

Акционерите приеха отчет за дейността през 2004 година, като в него бе наблегнато на няколко основни момента. Отчетен бе ръст във физическия обем на продукцията на дружеството за миналата година с 30% на фона на повишението на цените на стоманата с 37 на сто.

В същото време от дружеството отчетоха спад със 7% в персонала, като значително нараства производителността на труда. Произвежданата от едно лице продукция през 2004 година се е повишила близо четири пъти до 120 000 лв., спрямо малко над 30 000 лв. през 1999 година, когато бе приватизиран мажоритарният дял от металургичното дружество.

В доклада се споменава още, че инвестиционната програма на Кремиковци през 2004 година възлиза на 92 млн. лв. и общо на 488 млн. лв. от момента на приватизация.

В същото време през миналата година значително са намалели дългосрочните задължения до 232 млн. лв. в сравнение с 289 млн. лв. за предходната година.

Акционерите приеха доклада на одиторската компания Делойт и Туш, в която са направени известни забележки относно осчетоводяването на някои вземания и задължения, както и обезценката на някои активи. В заключение одиторите заявиха, че като цяло счетоводството е водено в съответствие с приетите в страната ни стандарти.

Държавата в лицето на своя представител предложи разпределение на печалбата за 2004 г., която възлиза на 80,76 млн. лв., в съотношение 50% за дивидент и 50% за фонд "Резервен" и покриване на стари загуби, но предложението бе отхвърлено от мажоритарния собственик.

В крайна сметка бе прието печалбата да бъде използвана за покриване на загуби от предходния период.

Днес книжата на Кремиковци поевтиняха с 8,42% до средна цена от 17,83 лв., като сделки се сключиха на нива между 17 и 19 лв. за брой.

Авторът притежава акции от дружеството

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:55 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още