IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължават срока за подаване на оферти за автомагистрала „Люлин“

17:17 | 30.09.05 г.
Автор - снимка
Създател
Удължават срока за подаване на оферти за автомагистрала „Люлин“

Крайният срок за подаване на оферти за автомагистрала "Люлин" се удължава с 15 дни - до 26 октомври 2005 г., съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Решението е взето след съгласуване с Делегацията на Европейската комисия в България. Като причини се посочват големият интерес от страна на фирми, постъпилите многобройни въпроси и искания за допълнителна информация, включително и искания за отлагане на крайната дата за представяне на офертите.

За участие в търга могат да кандидатстват както отделни фирми, така и консорциуми от страните от Европейския съюз, България, Румъния, Турция, Албания, Македония, Босна и Херцеговина, Хърватска и Сърбия и Черна гора.
Кандидатите трябва да са изпълнили успешно поне два подобни проекта след 1999 г., всеки от които на стойност над 40 млн. евро.

Обявата за провеждането на открит международен търг за строителството на автомагистрала "Люлин" беше публикувана на 16 юни 2005 г. в официалния вестник на Европейската комисия (ЕК) и в два български всекидневника.

Проектът се съфинансира от Програма ИСПА на Европейския съюз. Тръжната процедура се провежда в съответствие с изискванията на "Практическото ръководство за договорни процедури, финансирани от Общия бюджет на ЕС в контекста на външните дейности".

Информацията за удължаването на срока ще бъде публикувана в страницата на ЕК съгласно изискванията и ще бъде изпратена до всички фирми, закупили документация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още