IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 14 март

08:03 | 14.03.06 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 14 март
Държавата прокарва на ВИП общини път, ток и газ
в. Сега
 
Общините, които правят индустриални и бизнесзони, да получат привилегиите, от които сега се ползват само най-крупните инвеститори в България. Това е една от промените в Закона за насърчаване на инвестициите, които предлага Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).
 
Идеята е, когато кметството реши да гради промишлен парк или бизнесзона, за да привлече инвеститори и да стимулира местната икономика, държавният бюджет да даде пари за прокарване на път, ток, ВиК, газоснабдяване, телефони, интернет. Сега хазната плаща за изграждането на инфраструктурата само на големи обекти на компании, които влагат в проекта повече от 70 млн. лева.
 
И Милен Велчев даден на комисията по корупция
в. Сега
 
Бившият министър на финансите Милен Велчев е даден на парламентарната комисия по корупция заради сделките с държавния дълг, съобщиха депутати. Сигналът е подаден от независимия депутат Минчо Христов. Той се е позовал изявления на настоящия финансов министър Пламен Орешарски, според когото загубите от двете сделки с дълга възлизат на 1 млрд. лв.
 
Плащаме визите на македонците
в. Стандарт
 
България ще плаща визите за македонци, след като стане член на ЕС. Това разкри пред "Стандарт" посланикът ни Михо Михов след среща на нашия вицепремиер Даниел Вълчев с македонския премиер Владо Бучковски. Разходите най-вероятно ще се поемат от бюджета, уточниха наши дипломати. Сега за престой до 3 месеца на македонци не трябват визи, а над този срок се плащат 50 евро. След влизането ни в ЕС ще трябва виза дори за еднодневно посещение. Тя ще струва между 40 и 60 евро.
 
"България ер" ще превозва измамените от "Изи флай"
в. Сега
 
Авиокомпания "България ер" е готова да превози пътниците, които са закупили билети от закритата нискобюджетна авиокомпания "Изи флай". От тях ще се иска само да докажат чрез платежен документ колко са дали за билета и да доплатят разликата до стойността на превоза с "България ер", съобщи вчера административният директор на националния авиопревозвач Димчо Топалов.
 
Чакат 20% ръст на руските туристи
в. Стандарт
 
Броят на пътуващите за България руски граждани през януари и февруари 2006 г. се е увеличил съответно с 57 и 53%, съобщиха от консулската служба при българското посолство в Москва. Според Димитър Цонев, представител на "Солвекс" - една от водещите туристически фирми на руския пазар, през това лято може да се очаква ръст на руските туристи в България с около 20%. Заявени са 30% повече места за чартърните полети.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още