IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на Декотекс ще гласуват за дивидент от 0,20 лв. на акция

Каппа Технолоджи АД притежава 91,94 на сто от капитала на компанията

11:20 | 11.04.06 г.
Акционерите на Декотекс ще гласуват за дивидент от 0,20 лв. на акция
Акционерите на Декотекс АД ще гласуват решение за разпределяне на дивидент в размер на 0,20 лв. за една акция по време на редовното годишно Общо събрание на акционерите на 31 май, става ясно от обява в днешния брой на Държавен вестник.

Право да получат дивидент ще имат лицата, вписани в регистрите на Централен депозитар като акционери до 14-ия ден след датата на редовното годишно Общо събрание.

Останалата част от печалбата на компанията в размер на 1,683 млн. лв. ще се използва за увеличение на капитала чрез издаване на нови акции. Според предложението капиталът на Декотекс ще се увеличи със собствени средства от 406 хил. лв. на 15,041 млн. лв. чрез издаване на 14,635 млн. лв., като всеки акционер ще получи срещу една от притежаваните от него акции тридесет и шест нови акции от увеличението, без да заплаща или доплаща стойността им.

Декотекс е единственият производител на вълнени килими в България и един от най-големите в Европа. Каппа Технолоджи АД притежава 91,94 на сто от капитала на компанията, докато останалите над 8 на сто са свободно търгуеми акции.

До момента на пода на борсата няма сделки с акциите на дружеството, а офертите купува/продава са на нива от 49,70 и 51,87 лв.

Свързани компании:

Декотекс АД(DEX)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още