IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на ИД Капман Капитал гласуваха промени в Съвета на директорите

Към 14 април капиталът на дружеството възлиза на 4,125 млн. лв., разпределен в 276 728 бр. акции

14:18 | 18.04.06 г.
Акционерите на ИД Капман Капитал гласуваха промени в Съвета на директорите

На проведеното вчера годишно Общо събрание на акционерите на “Капман Капитал” АД бяха направени промени в Съвета на директорите (СД) на инвестиционното дружество. Бе гласувано досегашният член на съвета на директорите и изпълнителен директор Росен Георгиев да бъде освободен от длъжността и за нов член на СД и изпълнителен директор бе избрана Сибила Любомирова Грозданова, съобщиха от дружеството за Investor.bg

По последни данни “Капман Капитал” отчита доходност в размер на +29.98% (на годишна база) за акционерите си от началото на публичното предлагане, с което държи лидерската позиция сред балансираните фондове. Структурата на портфейла на инвестиционното дружество позволява до 80% от нетните му активи да се инвестират в български ДЦК, до 25% - в ипотечни облигации, до 20% - в корпоративен дълг, до - 15% в общински облигации, както и до 30% в чужди облигации, търгувани на международни пазари.

За корпоративни акции ограниченията са до 40% в български книжа, до 20% в акции на чужди компании и до 10% в акции на други инвестиционни дружества. В проспекта е дадена възможност и 5% от нетните активи да бъдат инвестирани в движими вещи, необходими за прякото извършване на дейността. Минимум 10% от активите трябва да са в парични средства и техните еквиваленти, за да се поддържа ликвидността на дружеството.

Към 14 април капиталът на дружеството възлиза на 4,125 млн. лв., разпределен в 276 728 бр. акции. До момента акционери на фонда са предимно физически лица, както и няколко институционални инвеститора. “Капман Капитал” е предназначен за широк кръг инвеститори – дружеството е подходящо и за фирми, разполагащи временно със свободни парични средства.

Инвестиционно дружество “Капман Капитал” е първата колективна инвестиционна схема, чието управление пое УД “Капман Асет Мениджмънт”. В началото на годината, на 5 януари 2006 г. стартира и договорен фонд “Капман Макс”, част от финансова група “Капман”. “Капман Макс” бързо набра необходимия капитал и само една седмица след старта започна да котира цена на обратно изкупуване за дяловете си. Към момента активите на фонда възлизат на 1.154 млн. лв.

Рисковият профил на договорен фонд “Капман Макс” е умерен до висок. Основната инвестиционна цел на фонда е постигане на оптимална норма на възвръщаемост на инвестициите на притежателите на дялове, основно резултат от капиталови печалби.”Капман Макс” издава дялове с номинална стойност 10 лв., както и частични дялове.

Структурата на портфейла на договорен фонд “Капман Макс” предвижда основно инвестиции в акции на български компани, търгувани на регулирани пазари – до 90 процента от активите, акции от чуждестранни компании – до 50 на сто от активите, български ценни книжа, емитирани от българската държава – до 40 на сто от активите.

Капман Капитал” е инвестиционно дружество от отворен тип. Дружеството започна дейността си в края на септември 2004 г. Стартовата цена на ценните книжа на компанията с номинал 10 лева възлизаше на 9.98 лв. Към момента акция на “Капман Капитал” може да бъде купена за 14.96 лв.

Свързани компании:

ДФ Капман Макс(C8A1)

ДФ Капман Капитал(6C3)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още