IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде лиценз на два АДСИЦ

Към настоящия момента на пода на борсата се търгуват акциите на 14 акционерни дружество със специална инвестиционна цел

16:08 | 17.05.06 г.
КФН даде лиценз на два АДСИЦ

Комисията за финансов надзор издаде лиценз за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел на нови две дружества - “Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ” АДСИЦ и “СИИ Имоти” АДСИЦ.

Учредители на ФЕЕИ АДСИЦ са две юридически лица – „ЕкоИнвест Холдинг” АД, притежаващо 30% от капитала, и „Енемона” АД със 70% от капитала. Дружеството ще инвестира парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, във вземания.

Комисията потвърди проспект за публично предлагане на 150 хил. броя обикновени акции с номинална стойност от 1 лев всяка, издадени от СИИ Имоти АДСИЦ в резултат на първоначалното увеличение на капитала на дружеството.

Учредители на дружеството са „Банка Запад-Изток” АД с 40% от капитала, „СИИ Асетс Мениджмънт” с 30% от капитала и „М 2 Агро Трейдинг” ЕООД с 30%.

Дружеството предвижда набраните през следващите две години средства да се инвестират в секторите „жилищно строителство” и „земеделски земи”.

Към настоящия момент на пода на борсата се търгуват акциите на 14 акционерни дружества със специална инвестиционна цел, а в понеделник ще се листва и 15-то - ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ.

Свързани компании:

СИИ Имоти АДСИЦ(CEEP)

Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ АДСИЦ(FEEI)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още