IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Държавата ще помага на общините за финансиране на проекти по еврофондовете

За съфинасиране на общински проекти през 2006 г. по международни програми в републиканския бюджет са заделени 8 млн. лв.

10:39 | 20.10.06 г.
Автор - снимка
Създател
Държавата ще помага на общините за финансиране на проекти по еврофондовете

През първите три години след присъединяването ни към ЕС 15% от общинското съфинансиране по проекти на структурните еврофондове ще се осигурява от държавния бюджет. Това заяви министърът на финансите Пламен Орешарски в четвъртък по време на годишната среща на местните власти край Варна.

Седем са оперативните програми, по които ще ни бъдат отпускани субсидии. Само за транспортната са заделени 1,624 млн. евро. По програмата за развитие на конкурентоспособността има предвидени 988 хил. евро, а за околната среда - 1,466 млн. евро. Субсидиите, предвидени за регионалното развитие, са в размер на 1,36 млн. евро.

За съфинасиране на общински проекти през 2006 г. по международни програми в републиканския бюджет са заделени 8 млн. лв. "Те са за най-бедните общини, където трудно върви подобряването на качеството на живота", посочи Орешарски.

Строителното министерство е заложило в тазгодишния си бюджет 5 млн. лв. за техническа подготовка на проекти през 2007 г. По програма ФАР за същата цел се предвиждат още 9 млн. евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още