IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Община Омуртаг е привлякла над 11,8 млн. лв. инвестиции

Сред най-крупните инвестиции е изграждането на допълнително водоснабдяване за Омуртаг от язовир „Ястребино“

12:43 | 02.03.07 г.
Община Омуртаг е привлякла над 11,8 млн. лв. инвестиции
Над 11,8 млн. лева са инвестирани в община Омуртаг чрез различни проекти и собствени вложения през последните 18-20 месеца, отчете кметът инж. Енвер Ахмед. Две трети от парите са усвоени през миналата година.

По-голямата част от средствата са за инфраструктурни обекти като пътища, водоснабдяване, ремонти на обществени сгради.

Сред най-крупните инвестиции е изграждането на допълнително водоснабдяване за Омуртаг от язовир „Ястребино“, където по програма ФАР са вложени 1,9 милиона лева. По САПАРД пък са ремонтирани междуселски пътища по четири отсечки. За цялостното обновяване на общо 18 км стари селски пътища са били вложени над 2 млн. лв.

Сега продължава работата по 6 проекта, от които в общината ще влязат още 2 млн. лв. Водещ е проектът за осигуряване на техника за подобряване на системата за организирано сметосъбиране и транспорт на битовите отпадъци до новото сметище.

По проект „Красива България“ ще бъде ремонтирано училището в с. Зелена морава. По линия на „Публично-частното партньорство“ пък ще се изгражда регионално тържище за животни.

На довършителна фаза е реконструкцията на пътя Омуртаг-с. Птичево. С тези ремонтни работи общината обнови близо 70% от основната си междуселска мрежа, заяви Енвер Ахмед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още