IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Може ли колективно пазаруване да помогне срещу инфлацията?

Асоциация „Активни потребители” стартира инициатива за колективно закупуване на климатици

19:57 | 30.03.23 г. 2

Асоциация „Активни потребители” стартира инициатива за колективно закупуване на климатици за домашна употреба, като целта е постигане на по-изгодна покупка. Това разказа Антоан Атанасов, юрисконсулт в асоциацията, в предаването „Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria. Той сподели и други практични идеи за справяне с инфлацията. 

Подобна инициатива за колективна покупка се случва за първи път в България. „Общата покупка на климатици има за цел да събере достатъчно на брой хора, които да получат по-добра цена от търговците“, каза той и уточни, че се планира в цената да влиза и монтажът на уреда.

В инициативата, която стартира преди дни, вече са се включили около 400 души. "Надяваме се да получим отстъпка от поне 20% от пазарната цена, вече имаме оферти от търговците, като до края на април ще набираме необходимия брой желаещи", допълва Атанасов.

Освен на климатици, в по-късен етап асоциацията може да стартира инициативи за колективни покупки на соларни панели и термопомпи, допълни той.

Още от разговора може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:56 | 30.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Икономика и макроданни виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 0
doba
преди 1 година
https://grupovo.bg/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
danchomentata
преди 1 година
В гимназията се обучават ученици в защитената Специалност: код 2150601 Каменоделство хромел. Тълковен речник. диал. ръчна мелница от два камъка; камък на ръчна мелница https://stonemasonry.eu/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още