IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вучич: Курти разчита на Запада за натиск върху Сърбия

За сръбския народ ситуацията в северната част на Косово е вряща, коментира президентът на страната

19:54 | 28.11.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

"Няма много надежда, но има страх от бъдещи събития" по отношение преговорите с Прищина. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, цитиран от БГНЕС.

По време на двудневното си посещени в Норвегия Вучич коментира пред репортери, че ако премиерът на Косово Албин Курти каже, „че въпросът за статута е приключен за него“, той може да каже същото: че „въпросът за статута е приключил" и за него.

„Базирам приключването на въпроса за статута на друг важен акт, който е Хартата на ООН и резолюция 1244. Курти разчита на силата на големите и мощни страни на Запада и вярва, че те ще бъдат тези, които ще принудят Сърбия да приеме нещо“, каза Вучич.

Той допълни, че "ситуацията в северната част (на Косово) и навсякъде в провинцията, що се отнася до сръбския народ, е буквално вряща" и добави, че натискът върху сърбите в Косово е "систематично прогонване".

„Що се отнася до нас, наш дълг е да бъдем с нашия народ, да видим как да помогнем на нашия народ“, каза още държавният глава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 28.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още