IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПП: Ще се въздържим от подкрепа към правителство с мандат на БСП

Ако получим покана за разговор, ще я приемем, но има сериозни разминавания по някои въпроси, посочват от "Продължаваме промяната"

22:15 | 18.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосермалиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосермалиев, Investor Media Group

Националният съвет на "Продължаваме Промяната" (ПП) излезе с решение да се въздържи от подкрепа към правителството с мандата на БСП, съобщи пресслужбата на партията в сряда вечер.

"Краткият живот на новия български парламент показа ясно, че носителят на третия мандат БСП може да състави правителство с останалите политически партии, с които заедно избраха председателя на Народното събрание и работеха в синхрон по ключови законодателни инициативи", посочват от ПП.

"Вярваме, че можем да намерим съгласие с БСП в сферата на социалната политика, при гаранция за 3% дефицит. Но виждаме сериозни разминавания по въпроси, свързани със съдебната реформа и законопроектите за главния прокурор, връщането на хартиената бюлетина чрез поправките в Изборния кодекс, влизането в еврозоната и отношението към войната в Украйна", казват от партията, като добавят, че ако получат покана за разговор с БВП, ще я приемат.

"Отидохме на разговори по политики с всички партии, защото сме убедени, че в сложния политически ребус единственият смислен начин е да обсъждаме политики за развитие на България. В същото време сигналите, които дават почти всички политически партии във връзка с третия мандат, пораждат съмнения за реални намерения за редовно управление", става ясно още от съобщението на сайта на ПП.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:29 | 18.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още