IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нидерландия отхвърли опцията „въздушен Шенген“ за България*

Правителството в оставка на премиера Марк Роте прие, че България изпълнява всички изисквания за влизане в Шенген и изпрати писмо до парламента

11:24 | 22.12.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Парламентът на Нидерландия отхвърли снощи опцията за влизане на България в Шенген само по въздух.

По време на дебати в парламента партията Нов обществен договор е внесла предложение страната ни да се присъедини към Шенгенското пространство на етапи, като първоначало бъдат отворени само въздушните граници, а след допълнителна оценка да бъде решено дали да се отворят и останалите национални граници. Такава е позицията на Австрия към момента.  

Предложението обаче е отхвърлено. 

Правителството в оставка на премиера Марк Роте прие, че България изпълнява всички изисквания за влизане в Шенген и изпрати писмо до парламента, като се очаква официално да бъде вдигнато ветото над приемането ни в Шенгенското пространство и така Австрия да остане единствената страна, която все още не е дала съгласието си.  

*На този етап редакцията на Investor.bg не може да потвърди дали страната ни получава окончателно потвърждение за влизането в Шенген по въздух и земя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 22.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още