IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служебният финансов министър смени шефа на агенцията за финансова инспекция

Бивш съветник на Владислав Горанов ще поеме АДФИ

17:45 | 22.04.24 г.
Людмила Петкова, снимка: БГНЕС/Антон Станков
Людмила Петкова, снимка: БГНЕС/Антон Станков

Заместник министър-председателят и министър на финансите Людмила Петкова смени директора на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), съобщават от пресцентъра на Министерството на финансите. От поста е освободена Илка Димова-Мазгалева, а на нейно място е назначен Георги Йорданов.

От януари 2022 г. до момента той ръководи звеното за вътрешен одит на Българската телеграфна агенция. През февруари 2020 г. е назначен за председател на Държавната комисия по хазарта, а след закриването ѝ е назначен за съветник на министъра на финансите до месец май 2021 г., след което се занимава с одитна дейност в реалния сектор. От 2014 г. до 2020 г. е началник на кабинета на министъра на финансите във второто и третото правителство на Бойко Борисов (ГЕРБ), като по това време постът се заема от Владислав Горанов.

Йорданов е бил ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите. В периода от декември 2010 г. до април 2014 г. е държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. От януари 2000 г. до октомври 2010 г. последователно заема длъжностите директор на Инспектората на Министерство на земеделието и храните и главен секретар на Национална служба за растителна защита. Професионалната му кариера започва през 1995 г. като данъчен инспектор в данъчната администрация в Плевен. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:46 | 22.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Политика виж още

Коментари

Финанси виж още