IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фандъкова: Оказва се съдействие за прехвърлянето на терен за детската болница

Предстои да се проведе среща с главния архитект на София, каза столичният кмет

09:43 | 13.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Димитър Кьосермалиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосермалиев, Investor Media Group

Столична община оказва съдействие за прехвърлянето на общински терен, който е избран от ресорните министерства за построяването на Детската болница. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР.

От своя страна, регионалният служебен министър Иван Шишков е поел ангажимент по проекта за разширяване на околовръстния път от квартал Бъкстон до район "Люлин".

"Получих уверението на министър Шишков, че той ще работи активно, за да може да се придвижи проектът за разширението на Околовръстния път - участък, който би помогнал за достъпа до Детската болница. Знаем, че там трафикът ще бъде много затруднен след построяването на болницата, така че този участък, който е оставащият от завършването на Околовръстния път, е изключително важен и труден", коментира Фандъкова.

Тя допълни, че предстои следващата седмица да се проведе среща с главния архитект на София.

Припомняме, че първоначалните планове предвиждаха Националната детска болница да се помещава в отдавна изоставен строеж на територията на „Александровска“ болница. Сградата трябваше да бъде достроена от „Главболгарстрой“. Министерството на регионалното развитие и благоустройството обаче излезе със становище, че подробен устройствен план на мястото не може да бъде направен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 13.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още