IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изграждат нов пътен възел по трасето на АМ „Тракия" в района на Ямбол

Договорът с пътната агенция е от 2021 година, вече е приключило и отчуждаването и прекатегоризацията на земята в района на бъдещата пътна отбивка

15:15 | 04.02.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Нов пътен възел ще бъде изграден по трасето на автомагистрала „Тракия" в района на Ямбол. Отклонението ще даде директен достъп до магистралата на жителите на град Стралджа и близките населени места.

Идеята за пътен възел на 298-299 км на магистрала Тракия отлежава от години, но едва сега  от Агенция пътна инфраструктура (АПИ) е дадена  „зелена светлина" за неговото изграждане, обясни кметът на община Стралджа Атанас Киров, цитиран от БНР.

„Всичко е готово имаме договор с АПИ и през февруари трябва да се гласува на сесия на Общинския съвет ще влезе в пътната агенция  за финансиране".

Договорът с пътната агенция е от 2021 година, вече е приключило и отчуждаването и прекатегоризацията на земята в района на бъдещата пътна отбивка. По проект на новия пътен възел ще бъде обособено и тържище за селскостопанска продукция за местните фермери.

„От страната на село Водениечене ще бъде направен пазара и в договора с АПИ е заложено, че подаряваме на Агенцията целия проект, но собствеността на земята си остава наша, те ще извършват поддръжката и експлоатацията, но ние ще менажираме пазара", обясни Киров.

Новата пътна отбивка на магистралата ще облекчи трафика в района на пътен възел „Зимница" и ще съкрати пътя от Бургас към Русе.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:27 | 04.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още