IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София

В следващите месеци с екипа ми ще направим нужните реформи в търговските дружества, съобщи кметът на столицата Васил Терзиев

16:37 | 19.02.24 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

S&P Global Ratings повиши до „положителна“ перспективата си за София след подобрените прогнози за икономическия растеж на града и потвърждава дългосрочния кредитен рейтинг "BBB". Това съобщава столичният кмет Васил Терзиев във Facebook.

„Естествено рискове пред развитието ни има, но и противодействие има – подобряване на прозрачността и ефективността на общината и управлението, финансовите резултати и надзора над общинските дружества заедно със Столичен общински съвет“, коментира той.

Васил Терзиев посочва, че в следващите месеци екипът му ще направи нужните реформи в търговските дружества, за да получат по-качествени и ефективни услуги столичани.

„Заедно с Иван Василев, заместник-кмет по финансите, вече работим върху анализ на финансовите резултати, управленските практики и ефективността на търговските дружества. В следващите седмици ще споделим резултата и нашите препоръки към принципала им Столичен общински съвет“, уточнява той.

Кметът на София коментира, че потенциалът на София за развитие е огромен.

„Икономиката на града ни е не просто в пъти по-голяма от тази на другите градове в България, тя е ракета-носител за страната. Богатството на София не просто е над два пъти по-високо от средното за страната – то може да бъде репликирано в други градове през изграждане на сътрудничество за добри практики, пренос на знание, общи проекти и инициативи, които да ни дърпат заедно напред“, препоръчва Терзиев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 19.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
andy
преди 2 месеца
Да, ПОЛОЖИТЕЛНО ще има яко крадене!!! Не случайно борбата беше толкова жестока, а обещанията за огромни ROI. Тлъсти печалби очакват "инвеститорите"! А за столичани един голям! Пак. Но те си харесват да ги оправят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още