IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колите на Google Street View отново ще заснемат пътищата на България

Над 25 български града ще бъдат с обновени изображения в Google Maps

16:04 | 01.04.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Google Street View
Снимка: Google Street View

Колите на Google Street View отново ще преминат по пътищата на България тази пролет. През следващите месеци те ще посетят общо 25 града в България, сред които Смолян, Златоград, Исперих, Кърджали и Перник. Освен да се актуализират изображенията на градовете и пътищата, целта е и да се осигури по-добра навигация и ориентиране на потребителите, както и да се покажат нови маршрути, забележителности и инфраструктура в приложението Google Maps.

Благодарение на популярната функция Street View в Google Maps потребителите имат възможност да разгледат повечето български градове, но инфраструктурата не само в населените места, но и между тях се променя и развива, затова Google цели информацията да се актуализира редовно. Новите изображения ще помогнат на потребителите да се ориентират още по-добре при планиране на своите пътувания.

За първи път колите на Google заснеха българските градове през 2012 г. и от тогава насам редовно обновяват кадрите. Снимки от предишните заснемания също за достъпни за потребителите, които проявяват интерес да разгледат развитието на инфраструктурата.

С оглед на поверителността, преди публикуване на събраните изображения те се обработват със специална технология, която замъглява лицата на хората и регистрационните табели на автомобилите, така че да не могат да бъдат идентифицирани. Street View предлага допълнителна функция за замъгляване на изображения (на лица, коли, къщи и т.н.), която може да бъде заявена чрез натискане на бутона „Съобщете за проблем“ в долния десен ъгъл на всяко изображение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:04 | 01.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още