IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Къде BIC видя възможности за навлизане в нови продуктови ниши?

Спираме да мислим за канцеларските продукти като категория, наричаме ги „човешко изразяване“ като писането на ръка, каза Карлос Арицменти, директор BIC Services България

22:16 | 13.09.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Трябва да спрем да мислим за категория "канцеларски продукти". Продуктовата категория, в която работим, е „човешко изразяване“. Не казвам, че технологиите и таблетите не са добри, очевидно те силно променят света. Но има неща, които никога няма да се забравят и са много важни. Писането на ръка е едно от тях. Това каза Карлос Арицменти, директор BIC Services България, в интервю за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Производителят на химикалки, флумастри, запалки и самобръсначки BIC от две години има офис в София, а той от две седмици има нов директор. Карлос Арицменти идва от Мексико след успешна кариера в Mattel и след като е бил финансов директор на BIC Латинска Америка.

„Опитваме да придобием други компании и продукти чрез сливания и придобивания и сме убедени, че ще успеем да заемем други ниши на пазара“, коментира амбициите на компанията мениджърът.

Той съобщи, че наскоро BIC е придобила три много важни фирми, едната от които е Inkbox. „Тя прави временни татуировки и това според нас е начин на изразяване. Постоянно търсим възможности, за да разширим портфейла си от продукти и да предложим на клиентите си интересни неща. Разбира се, на правилната цена, в правилния момент“, допълни Карлос Арицменти.

Той отбеляза, че целите, които си поставя BIC, са подобрение на сътрудничеството и насърчаване на иновациите, за да се постигане дългосрочен и устойчив ръст.

По думите му българският офис на BIC в София добавя много стойност към европейската организация и процесите на компанията.

"Усилията ни са насочени към стандартизиране и дигитализиране на основните ни процеси. Ние сме много добре организирани като компания и трябва да гарантираме това да продължи по позитивен начин", надява се Карлос Арицменти.

На въпроса какви технологии и иновации използва компанията и как планира да се развие в София той сподели, че стремежът е винаги да се използват най-добрите възможности и инструменти, които предлага пазарът.

"Работим със SAP, Oracle (JDE), Ivalua, ServiceNow. Постепенно търсим да въведем нови неща и да инвестираме в нови технологии, за да бъдем на върха и да сме напълно иновативни", каза още Арицменти.

Той потвърди, че работата на корпорацията не е насочена само към основните брандове, но и се търсят нови възможности на пазара, "за да се пуснат нови продукти и да сме иновативни".

Какви кадри търсят в BIC Services България? Къде могат да се открият свободните работни места в компанията? 

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още