IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сделката за придобиването на "Идеал Стандарт" е внесена за разглеждане от КЗК

След сливането компанията ще бъде един от най-големите производители на продукти за баня в Европа

09:29 | 14.12.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Сделката за придобиването на „Идеал Стандарт“ е внесена за разглеждане от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), вижда се от съобщение, публикувано в регистъра на институцията.

Германската компания Villeroy & Boch („Вилерой и Бох АГ“) е внесла уведомление за концентрацията в КЗК. Дружеството придобива „Идеал Стандарт МЕНА МидКо Лимитид“, Гибралтар (“ИС Гибралтар”), „Идеал Стандарт Интернешънъл Н.В.“, Белгия (“ИС Белгия”), „Идеал Стандарт Холдингс (БС) Италия С.р.л.“, Италия (“ИС Италия”) и „Идеал Стандарт Холдингс (БС) Германия ГмбХ“, Германия (“ИС Германия”).

„Вилерой и Бох“ е доставчик на пълен набор от услуги за баня и висококачествени прибори за хранене и аксесоари за бита, посочва се в съобщението на КЗК.

Пазарите, върху които планираната сделка би оказала въздействие в България, включват единния пазар за санитарна керамика с възможни подсегменти за керамични тоалетни и керамични умивалници.

„Вилерой и Бох“ обяви, че придобива „Идеал Стандарт“ през септември. Двете дружества преговаряха за сделка през 2020 и 2021 г., но през 2021 г. „Вилерой и Бох“ се отказа от придобиването.

След сливането компанията ще бъде един от най-големите производители на продукти за баня в Европа. 

Сделката ще бъде финансирана с налични пари и парични еквиваленти, както и с дълг от близо 250 млн. евро. Предвижда се и обратно изкупуване на облигационната емисия от 325 млн. евро, емитирана от Ideal Standard International. 

Решението на КЗК по сделката се очаква да излезе след два месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 14.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още