IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Rheinmetall ще произвежда "шестцифрен брой" 155 мм снаряди в Украйна всяка година

Споразумението за новата мощност беше подписано в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността

10:27 | 18.02.24 г. 4
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Германският военен гигант Rheinmetall годишно ще произвежда "шестцифрен брой" 155мм снаряди и метални заряди в Украйна, съобщават от компанията в социалната мрежа Х (Twitter). Споразумението за изграждането на завода беше подписано в рамките на Мюнхенската конференция по сигурността между представители на германската компания и украинския министър на стратегическата индустрия Олександър Камишин.

Според съобщенията Rheinmetall ще притежава 51% от съвместното предприятие. Останалата част от капитала ще се управлява от украинска компания, чието име не се уточнява.

Преди дни компанията, която е най-големият производител на снаряди в Европа, започна изграждането на завод и в Долна Саксония (Германия), отбелязвайки огромната нужда от боеприпаси - най-вече в Украйна. Плановете са заводът да започне своето производство на ракети и боеприпаси от 2025 година.

През октомври 2023 г. Rheinmetall и украинската държавна компания UDI (бивш "Укробронпром") основаха първото си съвместно предприятие в Киев - Rheinmetall Ukrainian Defense Industry LLC. На първо време то ще ремонтира и поддържа бронираната техника и линейки в Украйна. Плановете са там да се произвеждат и танкове в следващите години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 18.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

2
rate up comment 6 rate down comment 5
bobopopov
преди 2 месеца
Да бе,да! И щаба на Руската армия мисли така.Постройте го и те безплатно ще ви го разрушат .Преди да започне производството
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 24 rate down comment 18
Tikva007
преди 2 месеца
Да, а руснаците ще гледат и ще се радват. В украйна имаха заводи с милионен капацитет за 152 мм. снаряди, имаха заводи за оръдия и танкове - де ги сега? ВСУ и до сега предпочитат да воюват с оръжието, което сами си произвеждаха, но то свърши, а заводите са разрушени. Преди дни руснаците довършваха с ракети и дронове последните халета и на Мотор Сич в Запорожие. Тази война украинците с оръжие няма да я спечелят. Трябва да измислят друг начин, иначе, рано или късно ще пламне цяла Европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още