IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Шишеджам" инвестира 30 млн. долара в нова линия в завода в Търговище

Турската компания разширява производствените си мощности, за да отговори на нуждите на пазара в България за плоско стъкло с покритие

19:09 | 08.04.24 г.
Снимка: "Шишеджам"
Снимка: "Шишеджам"

Стъкларският холдинг "Шишеджам" (Şişecam) планира да инвестира 30 млн. долара в нова линия за производство на стъкло с покритие в България. Предвижда се инвестицията да бъде пусната в експлоатация догодина, предаде БТА.

Тази инвестиция подчертава ангажимента на "Шишеджам" към иновациите и същевременно подпомага икономическото развитие на България. Компанията извършва производствена дейност в България от 1997 г. насам.

Като най-големия турски инвеститор в страната, последната инициатива на "Шишеджам" бележи значителен етап, като увеличава общия размер на вложенията ѝ в България до 925 млн. долара, се посочва в разпространеното съобщение от компанията.

Решението за инвестиране в нова производствена линия за стъкло с покритие отговаря на стратегията на "Шишеджам", която отговаря на нарастващото търсене на висококачествени продукти от стъкло. Чрез разнообразяване на портфолиото си и увеличаване на производствените си мощности компанията цели да отговори на нуждите на пазара и да затвърди позицията си на лидер в сферата на плоското стъкло.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:10 | 08.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още