IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как клубът на бивши възпитаници на Станфорд работи за предприемачеството?

И в България вече се развива вътрешнофирмено предприемачество и дизайн мисленето

16:11 | 24.01.24 г.

Stanford Club of Bulgaria в България привлича българи, завършили университета и живеещи във или извън България, като целта е взаимна помощ и търсене на евентуални бъдещи възпитаници. Това коментираха Виктор Пенев, президент на Stanford Club of Bulgaria, и София Тотева, съосновател, в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Една от основните цели на клуба в България, открит през есента на 2023 г., е да привлече всички българи завършили програма в университета или в някое от седемте училища към него, посочи Пенев.

Клубът в България организира множество събития през тази година, на които са поканени световноизвестни и признати професори, академици и експерти. Събитията ще бъдат достъпни за обществото, а не само за клуба в страната. 

Целта на подобни клубове на различните университети е да представят културата на учебното заведение на местно ниво, да търсят потенциални бъдещи възпитаници и членовете да си помагат взаимно в професионален план, допълни Пенев.

И в България вече се наблюдава развитието на вътрешнофирмено предприемачество и дизайн мисленето, коментира Пенев.

Дизайн мисленето помага да се направи продукт, който е най-нужен на потребителя, което прави една компания успешна.

Каква е ролята на Станфорд клуба в България? По какви проекти работи клубът? Защо Станфорд е толкова важен в Силициевата долина? Какви бизнес практики биват използвани в България?

Целия коментар гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:11 | 24.01.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още

Коментари

Финанси виж още