IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началникът на лондонската полиция подава оставка след серия от скандали

Кресида Дик ще се оттегли от длъжността, след като се превърна в първата жена, заела толкова висок пост в полицията на британската столица

22:40 | 10.02.22 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Началникът на лондонската полиция Кресида Дик ще се оттегли от поста си само ден, след като кметът на града Садик Хан отправи предупреждение по неин адрес заради серия от скандали, съобщава Bloomberg.

Дик заяви, че „няма друг избор“ след Хан даде ясно да се разбере, че няма доверие в нейното ръководство. 

4-годишната кариера на Кресида Дик като ръководител на лондонската полиция беше белязана с доста спорни моменти. Оставката на Дик ще се появи на кметското бюро след серия скандали, включително убийството на Сара Еверард от служителя на полицията Уейн Казънс и размяната на расистки, женомразки и хомофобски послания между членове на полицейски участък в „Чаринг крос“.

Миналата седмица контролният орган на полицията излезе с доклад, в който са отразени много такива случаи. По-рано Садик Хан заяви, че не е доволен от отговора на Кресида Дик на доклада и че в резултат на това тя ще се оттегли.

Хан благодари на началника на лондонската полиция, която е първата жена, заела толкова висок пост в полицейските сили. Кресида Дик има 40-годишна кариера. Кметът допълни, че ще работи в близко сътрудничество с министъра на вътрешните работи при назначаването на нов шеф, така че да бъде възстановено доверието в полицията в Лондон.

Кресида Дик се е съгласила с кмета да продължи да изпълнява задълженията си още известно време, за да се гарантира плавен преход към предаването на поста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Gocho
преди 2 години
Съвремието изисква шефа на полицията да травестит *** а не няква си бяла бабичка
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
evlogi
преди 2 години
Абе тия сигурни ли са,че е жена?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още