IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Кой ще загуби повече от нов конфликт в Украйна?

На въпроса „За кого ще е икономически по-неизгоден евентуален нов конфликт в Украйна?“ 29% отговарят „За всички еднакво“

14:17 | 21.02.22 г. 4
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Изглежда евентуалното избухване на нов въоръжен конфликт в Украйна ще е икономически неизгодно за всички въвлечени страни в еднаква степен. На това мнение са почти една трета от читателите на Investor.bg, участвали в анкета на сайта.

На въпроса „За кого ще е икономически по-неизгоден евентуален нов конфликт в Украйна?“ най-голям дял - 29%, отговарят „За всички еднакво“.

Следващите резултати са съвсем близки, като за 23% по-неизгоден ще е конфликтът за Украйна, тъй като той ще е на нейна територия. За 22% пък това ще е цяла Европа, защото това ще доведе до влошаване на отношенията с Русия, която пък е важен доставчик на енергия за континента.

Според 19% от участниците в анкетата самата Русия ще е по-потърпевша, тъй като ще стане обект на нови икономически санкции, каквито обещават да въведат западните страни.

Едва за 4% от участвалите в анкетата това ще са САЩ, които биха могли да застрашат позициите си на международната сцена.

Общо в допитването, активно до 21 февруари, са се включили 1303 души.

Още графики на деня може да видите тук.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 0
дядя Вова
преди 2 години
Слава Украине! Зиг - хайл! Зиг - хайл! Зиг - хайл! Зиг - хайл! Зиг - хайл! Зиг - хайл! Ще не вмерла Украина..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 3
Gocho
преди 2 години
Тая работа с реалното прилагане на санкции от Европа е просто вестникарска шумотевица Първо нямат възможност, а най вече желание за това Има едно страшно нещо което се задава за европеиската икономика ,високата себестойност на производството и ценовия натиск от вън Коло могат да издържат и въобще заслужава ли си да го правят Не става само с укази и директиви /живелите по соца го знаем/,трябва да има ефективност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
Gocho
преди 2 години
Това е в по далечен план е най неизгодно за САЩ С глупостите които вършат си режат клона в Европа Единство ги спасява налагането на пълно подчинение на Запада ,но това реално е невъзможно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 2
Императорът
преди 2 години
Чисто теоретически е трудно да е еднакво. Укрите нямат какво да губят, байдън и прокситата му отдавна им изтърбушиха държавата. Естествено ЕС ще бъде най-потърпевш. Защото - нали са верни лакеи - ще се включат в евентуални санкции срещу Русия, но именно тях Русия може буквално да ги смаже с контрасанкции !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още