IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Санкт Петербург пести пари - отменени са тържествата за Коледа и Нова година

Местните власти ще използват спестените средства за покупка на оръжия и подкрепа на мобилизирани и доброволци във войната с Украйна

17:58 | 07.10.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg
Снимка: Andrey Rudakov, Bloomberg

Традиционните фойерверки и тържества за Нова година и Коледа в Санкт Петербург ще бъдат отменени, пише ТАСС като се позовава на съобщения на местните власти. Нареждането е на губернатора на Ленинградска област Александър Дрозденко. Спестените средства ще бъдат използвани за покупката на оръжие и помощ за мобилизираните и доброволците, допълва агенцията.

Мобилизираните от Санкт Петербург ще получат еднократна помощ от 100 хил. рубли (малко над 1640 евро), а доброволците - по 300 хил. рубли.

Ленинградска област коментира в своя канал в Telegram, че на жителите на областта ще бъдат дадени допълнителни инструкции за украсата на населените места, както и че предвидените детски празници няма да бъдат отменени.

В началото на септември общински съветници от Санкт Петербург обвиниха руския президент Владимир Путин в държавна измяна заради операцията в Украйна и поискаха Думата да го отстрани от поста му. Руският президент е родом от Санкт Петербург.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 07.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
baybay11
преди 1 година
Aтеистка съм, но съзирам в тази новина изключително голяма ирония- аз подкрепям празнуването на Коледа и Нова година, докато уж ''православна'' русия, отменя празнуването на тези МИРНИ признаци, които прогласяват ЖИВОТА и са в негова възхвала, за да пращат гражданите си на принудителна моГилизирация- т.е. принудителна СМЪРТ и ОСАКАТЯВАНЕ в Украйна, като част от руската завоевателна армия там.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още