IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Взривове прогърмяха в ирански военен обект

Техеран съобщава за атака с дронове, оценена като "неуспешна"

09:24 | 29.01.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Взривове прогърмяха в Иран в склад за боеприпаси, собственост на Министерството на отбраната в град Исхафан, съобщава Bloomberg. Това е третият по големина град в страната

По данни на местните власти става въпрос за атака с дронове. Няма много подробности за атаката, но според АР иранското Министерство на отбраната я определят като "неуспешна", като са свалени два от три дрона. Един е нанесъл "минимални щети" във военен комплекс за производство на муниции. Няма съобщения за жертви при атаката.

На този етап Техеран не е обявил замесените в тази аката, но при подобни атаки подозренията на местните власти са насочени към Израел, пише още Bloomberg. Досега Израел не е признавал своя съпричастност в подобни удари.

Иранската медиа IRNA съобщава за още пожари в стратегически обекти, включително и в петролна рафинерия в Табриз, административния център на провинция Източен Азербайджан. На този етап няма информация за причините за тези пожари. В социалните медии са публикувани видеа за още един пожар в рафинерия в Шахид - Салим, както и в авиобаза в Дезфул, но тези информации не са офциално потвърдени от властите.

Според местни жители има активно движение на иранските въздушни сили в ранните часове днес (29 януари).

В допълнение страната беше разлюляна и от земетресение със сила от 5,9 по скалата на Рихтер, което е убило поне двама души. Ранените са повече от 660 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 29.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

2
rate up comment 9 rate down comment 3
Solar Power
преди 1 година
Алах ги наказва !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 16 rate down comment 3
zelka007
преди 1 година
И в Иран пушат неправомерно по складовете ... лоша дисциплина ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още