IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

О. Дъскарев: Ако избирателите на Тръмп не гласуват по пощата, нищо чудно отново да загуби

Хейли ще се откаже от надпреварата след 5 март, когато ще има първични избори за републиканците в 15 щата, прогнозира журналистът

22:42 | 27.02.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Тръмп беше категорично против гласуването по пощата преди предходните президентски избори, но преди година направи изявление, с което да призове своите избиратели да гласуват няколко седмици преди вота. Ако това не бъде спазено, нищо чудно Тръмп отново да загуби. Този коментар в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria направи Огнян Дъскарев, журналист и международен анализатор.

Според него едно от най-големите предизвикателства за бъдещият кандидат на републиканската партия е да убеди избирателите си да гласуват по пощата, няколко седмици преди самите избори. „Това обаче е трудно, защото десните избиратели са индивидуалисти и трудно можеш да ги убедиш в нещо, ако те решат да не го правят“, е мнението на Дъскарев.

Той напомни, че Рона Макданиел, която е председател на републиканската партия в САЩ, обяви, че се оттегля от поста си, но това не беше неочаквано решение, тъй като тя е доста непопулярна заради слабите резултати на партията на изборите на местно ниво преди няколко години.

 Журналистът отбеляза, че евентуалният бъдещ кандидат на републиканците Доналд Тръмп също няма симпатии към Макданиелс, която се изрази остро срещу неговите действия на 6 януари 2021 г.

По думите на Огнян Дъскарев едно от най-големите предизвикателства за бъдещия председател на партията и републиканския кандидат за президент е да убедят своите избиратели да гласуват по пощата няколко седмици преди деня на самите избори.

След първичните избори в Южна Каролина Тръмп води опонента си Ники Хейли с около 20%. Дъскарев смята, че Хейли отблъсква привържениците на Тръмп с поведението и изказванията си. Той е убеден, че Хейли ще се откаже от надпреварата след така наречения „Супер вторник“ на 5 март, когато ще има първични избори в 15 щата.

Продължава ли опасната ситуация на границата на САЩ заради мигрантския натиск от Мексико? Измести ли политическият проблем икономическия на предстоящите президентски избори заради мигрантите? Какво влияние върху избирателите ще окажат делата срещу Доналд Тръмп?

Целия коментар гледайте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „В развитие“ може да намерите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:42 | 27.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още