IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Руски петрол, батерии за електромобили и избори - най-четеното в Investor през седмицата

Най-четените български новини са за резултатите от втория тур на местните избори и емитирания нов държавен дълг

10:15 | 12.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Темата за износа на руски петрол предизвика най-силен интерес сред читателите на Investor.bg тази седмица. Двете най-четени новини са Доставките на руски петрол в България започват да се възстановяват и Русия намери решение на тавана върху цената на петрола. Топ 3 се допълва също от новина за Русия, но с по-различен фокус - Нов елит се появява в Русия, за да запълни вакуума, оставен от западните компании.

На следващите две места по брой прочитания са новини, свързани с производството на електромобили:

- Новият план на Саудитска Арабия – да снабдява света с електромобилни батерии

- Батерийните метали губят своя блясък, тъй като предлагането изпреварва търсенето

Без изненада най-четената българска новина за седмицата е обобщението на окончателните резултати от втория тур на местните избори Васил Терзиев води пред Ваня Григорова с 4536 гласа.

Силен интерес привлече и новината за емитирания нов държавен дълг България набра нов дълг от 2,3 млрд. евро на международните пазари.

Фокусът на Investor

През седмицата се проведе и Investor Finance Forum - най-голямото събитие на финансовата и инвестиционна общност в региона, организирано от Investor.bg. Всички новини и интервюта от форума може да прочетете тук.

В петък финансовият министър Асен Василев представи законопроекта за бюджета за следващата година. Какви са неговите основни параметри може да видите тук.

Investor ви пита

Румънската, македонската и хърватската борса са направили първа стъпка към осигуряване на достъп на индивидуални инвеститори до търговия с държавни облигации, стана ясно по време на Investor Finance Forum. Питаме ви: 

Бихте ли закупили български държавни ценни книжа като индивидуален инвеститор, ако имахте тази възможност?

Да.
Не.
Не мога да преценя.
Общо 594 гласа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 12.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още