IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ одобриха придобиване на терен в Бургас за 967 хил. евро

Имотът с площ почти 15 хил. кв.м е отреден за индустриално строителство

10:51 | 13.02.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Прайм Пропърти БГ“ АДСИЦ са одобрили на извънредно общо събрание закупуването на терен край Бургас за строителство на индустриален имот.

Продавач е фирмата „Невада Турс 2004“ АД, която също е на Сава Чоролеев, който е в съвета на директорите на „Прайм Пропърти БГ“ чрез дружеството си „Ес Ви Ес“ АД.

Площта на терена, който се намира в местността Курт тепе, е почти 15 хил. кв.м.

Цената на имота е 967 070 евро без ДДС.

Индивидуалният отчет на „Прайм Пропърти БГ“ за четвъртото тримесечие на 2022 г. показва, че дружеството е реализирало силен ръст на приходите и излиза на печалба. По същото време на 2021 г. компанията отчете загуба.

Общите приходи на АДСИЦ-а възлизат на 6,562 млн. лева за отчетния период в сравнение с 1,59 млн. лева за същия период на предходната година. Увеличението е над четири пъти за една година и се дължи на продажбите на имоти в комплекса „Морски фар“ в Св. Влас.

През четвъртото тримесечие „Прайм Пропърти БГ“ е продало 16 апартамента в комплекса, посочва се в междинния доклад за дейността. Общият приход от продажбите възлиза на над 1,1 млн. евро.

Разходите на компанията са за 4,638 млн. лева към края на 2022 г. в сравнение с 3,101 млн. лева към края на 2021 г., или са с почти 50% повече на годишна база. Увеличението е заради ръста на балансовата стойност на продадените активи, както и на разходите за външни услуги – и двете са свързани с повечето продажби на ваканционни имоти.

Дружеството приключва четвъртото тримесечие с печалба в размер на 1,924 млн. лева при загуба за 1,511 млн. лева година по-рано.

Към края на 2022 г. общата балансова стойност на инвестиционния портфейл на дружеството е за 21,443 млн. лева. Освен комплекса „Морски фар“ в Св. Влас компанията притежава част от търговските обекти в комплекс „Карина“ в Слънчев бряг, терен в с. Лозенец край Царево, четири терена в София – на ул. „Пиротска“, на бул. „България“ в „Манастирски ливади“ и два район „Триадица“, Южен парк III част, терен в Смолян, терен в Бургас. Последните два имота са придобити, съответно, през 2021 г. и 2022 г.

Свързани компании:

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 13.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още