IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Движението по обновената ул. "Кукуш" в София ще бъде възстановено на 31 октомври

През пролетта трябва да започне реконструкция на ул. "Щросмайер", която е продължение на ул. "Кукуш"

15:55 | 27.10.23 г.
Снимка: Денис Христов/Столична община
Снимка: Денис Христов/Столична община

На 31 октомври ще бъде възстановено движението по изцяло обновената улица „Кукуш“, която е една от ключовите в столичния район „Илинден“, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работите в района, цитирана от пресцентъра на Столична община.

През пролетта трябва да започне реконструкция на ул. „Щросмайер“, която е продължение на ул. „Кукуш“. Двете улици са част от програмата за цялостна реконструкция на основни улици в кварталите, допълни столичният кмет.

Във вторник ще бъде възстановено и движението на градския транспорт.

Днес беше положен износващият асфалт, предстои изграждане на повдигната пешеходна пътека и изпълнение на маркировка.

Ул. „Кукуш” от бул. „Сливница“ до жп прелеза е с дължина 1,5 км и се изпълни на два етапа.

Изградена е изцяло нова инфраструктура – около километър нова канализация, над 1 км нов водопровод, нови настилки, тротоари, LED осветление и постоянно видеонаблюдение.

"Надявам се улицата да не се превърне в писта и пожелавам на всички шофьори да карат внимателно“, каза Фандъкова. „Това е последователна работа в кварталите, инвестициите трябва да се насочват там, където има най-много хора, и след това да се премине към по-малки улици", допълни тя.

Тази година бяха реконструирани още основната за район „Слатина“ улица „Николай Коперник“, а в процес на реконструкция са ул. „Народно хоро“ и ул. „Народен герой“ в район „Овча купел“, каза още Фандъкова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:55 | 27.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още