IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правна кантора сключи най-голямата наемна сделка на най-големия офис пазар в света за 2023 г.

Ходът показва силния ръст на Paul Weiss и е добре дошла подкрепа за пазара на бизнес имоти в Ню Йорк

12:45 | 25.12.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Правната кантора Paul Weiss подписа най-голямата наемна сделка за офис площи в САЩ тази година, като нае 18 етажа в небостъргач в Мидтаун Манхатън. Ходът подчертава растежа на компанията през последните десет години, пише Financial Times.

Компанията за недвижими имоти Fisher Brothers съобщи в четвъртък, че е приела да отдаде 71 хил. кв. м на Avenue of the Americas на Paul Weiss за 20 години, след като инвестира 120 млн. долара в ремонт на сградата с помощта на JPMorgan.

„В очакване на новата година тази наемна сделка показва важен ангажимент на глобалните институции към присъствието на място в Ню Йорк“, коментира Уинстън Фишър, партньор във Fisher Brothers. „Ню Йорк остава несравнимо място за правене на бизнес“, допълва той.

Офертните наеми в сградата варират между 861 долара на кв. м на долните етажи до 1453 долара на кв. м близо до върха на кулата, съобщава Fisher Brothers.

Paul Weiss има около 1000 адвокати, а корените ѝ в града датират от края на 19-и век. В момента централата ѝ се намира близо до ремонтирания имот.

През последните месеци компанията наема много служители и разширява практиките си в Ню Йорк, Лос Анджелис и Лондон.

Президентът на Paul Weiss Брад Карп заяви, че имотът е идеален за „глобалния растеж“ на компанията. Сред ремонтите през последно време са безконтактни асансьори, „гъвкави пространства за срещи“ с площ от 510 кв. м и уелнес център, както и „най-големият терариум на закрито“ в Ню Йорк и хибридни пространства за срещи.

Съобщението е добре дошла подкрепа за офис пазара в Манхатън, който отбелязва дълбок спад. В края на третото тримесечие наемната активност намаля с една трета от гледна точка на квадратни метри спрямо предходната година, сочат данни на консултантската компания Avision Young. Пазарът на офис площи в Ню Йорк, който е най-големият в света, е напът да отбележи най-лошата си година от 2020 г. насам, белязана от Covid пандемията.

Подобно на други градове офис пазарът в Ню Йорк беше засегнат от работата от разстояние. Той също така пострада от оттеглянето на технологичните компании, които са огромни източници на търсене на офиси през последните години.

Макар че общият пазар е слаб, качествените сгради с най-модерни удобства са светъл лъч и все още постигат силни наеми. Много от тях са нови кули.

Но други инвеститори, включително Fisher Brothers, смятат, че могат да предложат сходно качество, като реинвестират в съществуващи кули. Това може да се хареса на компании, които се опитват да подобрят площите си, без да плащат огромни наеми.

Сделката потвърждава също привлекателността на правните кантори като наематели на сегашния пазар, казват някои инвеститори. Техният модел ги задължава да имат служители в офиса възможно най-много, така че младите адвокати да се учат от по-възрастните си колеги. В момента Paul Weiss изисква от служителите си да прекарват средно три дни седмично в офиса.

Брокер с голям опит в Ню Йорк нарече наемния договор на Paul Weiss „голяма сделка за всеки пазар по всяко време, но особено когато в чужбина продължава да се говори много за смъртта на офиса“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:11 | 25.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още