IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вашингтон ще ограничи ръста на наемите на субсидираните достъпни жилища

Новите разпоредби ще бъдат обявени в понеделник

14:04 | 30.03.24 г.
Снимка: Jordan Vonderhaar/Bloomberg
Снимка: Jordan Vonderhaar/Bloomberg

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън скоро ще обяви ограничение от 10% за годишните увеличения на наемите за определени ofijcmkr жилища, които се субсидират от федералното правителство, казва високопоставен служител от Вашингтон, цитиран от Ройтерс.

Стъпката ограничава увеличаването на наемите от собствениците на имоти, ако те са част от програма за данъчни кредити за жилища за хора с ниски доходи, пише Washington Post.

Новите разпоредби ще бъдат обявени в понеделник.

Министерството на жилищното строителство и градското развитие на САЩ не е отговорило веднага на искане на Ройтерс за коментар.

Заради притесненията около високите наеми и лихви по ипотеките Байдън се стреми да рекламира предложенията на администрацията си за по-добра достъпност на жилищата в кампанията си.

Опонентът му Доналд Тръмп критикува икономическата политика на сегашния президент и я обвини ги за инфлацията в множество сектори на икономиката.

Белият дом също призовава Конгреса да подкрепи инвестициите за намаляване на жилищните разходи. Малко вероятно е Конгресът да приеме важно законодателство в изборна година, но обсъждането на темата от страна на президента отразява осъзнаването на въздействието, което ситуацията на жилищния пазар може да има върху надеждите му за преизбиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:04 | 30.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още