IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Байдън: Таванът върху цената на руския петрол ще свие цената на горивата в САЩ

Цените на бензина в САЩ продължават да са твърде високи, предупреди американският държавен глава

12:07 | 23.07.22 г. 7
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Налагането на таван върху цената на руския петрол ще помогне за намаляване на цената на горивата в САЩ. Това заяви американският президент Джо Байдън по време на среща с икономически служители, пише БГНЕС.

Американският лидер подчерта, че цените на бензина в страната остават твърде високи, а темпът на намаляване не е достатъчно бърз. "Говорим за глобалния таван на цените на руския петрол, за който убедих нашите партньори да се съгласят миналия месец на срещата на Г-7. Това ще увеличи предлагането и ще намали доходите на Русия", смята Байдън.

Сред другите мерки за намаляване на цената на горивото в САЩ той посочи увеличаването на добива и освобождаването на петрол от стратегическия резерв.

Данните на Администрацията за енергийна информация в САЩ показаха, че щатските резерви на суров петрол в ключовия хъб за съхранение в Кушинг са нараснали, докато тези на бензин са записали по-висок от очакваното ръст до 3,5 млн. барела миналата седмица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

7
rate up comment 2 rate down comment 0
Hahoto2
преди 1 година
Чичо Ханс ти каза, че ако дядо Иван му дръпне канчето, ще затваря сергията. Ония от вълци от Уолстрийт ти написаха, че ако дядо Иван спре да помпа нефт, може да удари 380 долара. А ти се успокояваш с научна фантастика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
Ами Импе , ако искат да продават рашисти бре ... :))) ... Мен и Грета високи цени на петролът ме устройват , поне х5 от сегашните . Пак да питам , скъп ли ви е зеленият водорд ?! ... :))) ... В цяла Европа всички държави са поръчали водородни влакове , скоро и камиони за смет ще има навсякъде , както има електрически автобуси и коли . Фериботите започнаха да подменят ... Да се къпят в петрол и рубли рашистите ... !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 1 rate down comment 2
Борката
преди 1 година
Не. По-лошо е: ************************* **************** ************ ********** *****сти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 1
Zlato
преди 1 година
Намаляването на цените, щяло да увеличи предлагането. Тези от екипа му, нещо са откровени ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 1
cyclop
преди 1 година
Така ще стане, щом дядо Биди казва. И като отидете в магазина, кажете им че сте сложили на сиренето таван на цената - 4 лв за килограм. Това ще намали цената на сиренето у вас. Така работи, не бе, честно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 1
Борката
преди 1 година
Таванът върху цената на руския петрол ще свие цената на горивата в САЩ === Мдаа, лошо нещо е да хванеш Ковид-19. Започваш да бълнуваш наяве.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Императорът
преди 1 година
Ръкуващият се с призраци вече изпада в тотално дeбилcтво. Първо си вярва, че като тури - ТОЙ - таван от 42 кинта например, руснаците ще кажат: "Ми добре, щом ти заповядваш, господарю". Говорил бил за "глобален таван", но се разбрал само с останалите маймyняци от Г-7, все едно те са света. Нито Китай и Индия или коя да е друга страна е обещала да се включи, нито арапите са обещали да не вдигат цените до 150 долара, ако руснаците рязко свият предлагането. Как казваха руснаците? - "Мислехме, че ще стане по-добре, ама то стана както винаги".
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още