IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Политиката на централните банки принуди „Елана Агрокредит“ да увеличи лихвата по емисия облигации

Дружеството ще плаща 6-месечен EURIBOR + 3,75% на годишна база, но не по-малко от 3,75%, вместо фиксирана лихва от 3% годишно

14:57 | 31.08.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Елана Агрокредит“ АД увеличава лихвата по втората си емисия облигации. Решението е взето от Съвета на директорите на дружеството, който е провел среща днес (31 август 2022 г.), посочва се в съобщение на компанията, публикувано на сайта x3news.com.

Вместо фиксиран лихвен процент от 3% „Елана Агрокредит“ ще предложи на инвеститорите лихвен процент в размер на 6-месечен EURIBOR + 3,75% на годишна база, но не по-малко от 3,75%, ако 6-месечния EURIBOR е отрицателен.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Промени има и при обслужващата банка – вместо „Райфайзенбанк България“ АД обслужващата банка става „Кей Би Си Банк България“ ЕАД заради сделката за активите на „Райфайзенбанк“ в България.

Съветът на директорите на „Елана Агрокредит“ АД реши в края на юни да издаде втора емисия облигации за 5 млн. евро с номинална и емисионна стойност 1 000 евро всяка. Срокът до падеж на облигациите ще е 63 месеца.

Плащанията по главницата на облигационния заем ще се извършат на пет равни вноски по 1 млн. евро в периода 2023-2027 г. Лихвените плащания ще са 6-месечни, с изключение на първото купонно плащане, дължимо след изтичане на 3 (три) месеца от датата на сключване на емисията.

По-късно дружеството отложи с два месеца записването на новите облигации – вместо от 12 юли то започва от 12 септември.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още