IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Азиатските пазари изпратиха сесията преобладаващо с ръстове

Борсата в Токио закри без значителна промяна днешната си сесия, като слабата йена облагодетелства износителите

11:40 | 06.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси в Азиатско-Тихоокеанския регион завършиха борсовата сесия във вторник предимно с ръстове, след като Австралийската централна банка увеличи отново лихвените проценти, съобщава CNBC.

В континентален Китай измерителят Shanghai Composite прибави 1,4%, докато Shenzhen Component бе напред с 1%, след като властите в страната сигнализираха за нова икономическа подкрепа.

В Хонконг бенчмаркът Hang Seng обаче изтри 0,1%.

Борсата в Токио закри без значителна промяна днешната си сесия, като слабата йена облагодетелства износителите, съобщава БТА.

Индексът Nikkei-225 се покачи с 6,9 пункта, или 0,02 на сто, до 27 626,51 пункта.

По-широкообхватният индекс Topix добави 2,21 пункта, или 0,11%, до 1926,58 пункта.

Най-печеливши на основния пазар бяха производителите на прецизно и медицинско оборудване, както и на железни и стоманени изделия, а на обратния полюс бяха дружествата от морския и въздушния транспорт и услугите.

Йената продължи да отслабва спрямо долара и се търгуваше в диапазона от 141 йени за долар, което се случва за пръв път от 24 години. Инвеститорите залагаха на продължаващо раздалечаване в лихвените проценти от двете страни на Тихия океан.

В Южна Корея индексът Kospi напредна с 0,3%, а Kosdaq прибави 1%.

Австралийският бенчмарк S&P/ASX 200 не успя да се пребори за ръстове, завършвайки сесията със спад от 0,4%. Това стана, след като Австралийската централна банка увеличи с половин процентен пункт основната си лихва до 2,35%, в унисон с очакванията на анализатори, допитани от Ройтерс. Стойността на австралийският долар отслабна и той се разменя при цена от 0,6767 за един щатски долар.

Широкият индекс на MSCI за акциите в Азиатско-Тихоокеанския регион извън Япония остана без значително изменение за деня.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още