IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Упражнени са 15 млн. варанта на "ФеърПлей Пропъртис" при увеличението на капитала

Подписката е приключила на 29 септември

15:44 | 03.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Общо 15 млн. варанта от последната емисия на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ са упражнени при увеличението на капитала на дружеството. Записани са 15 млн. акции от увеличението на капитала на компанията, съобщава тя чрез Бюлетин Investor.

Емисионната им стойност в общ размер на 15 млн. лева е внесена изцяло по набирателната сметка на дружеството, открита в „Обединена Българска Банка“ АД.

С това подписката, която стартира на 23 септември и приключи на 29 септември, е обявена за успешна.

„ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ издаде 98 090 800 броя варанти, всеки с емисионна стойност 0,001 лев и с възможност за записване на 1 нова акция с емисионна стойност 1 лев, в началото на август. Притежателите им решиха бързо след това да ги упражнят, за да може дружеството да разполага с повече средства за нови инвестиции.

Притежателите на варанти, които не са ги упражнили, ще могат да направят това до падежа на емисията при съответните условия и ред.

„Феърплей Пропъртис“ АДСИЦ отчете нетна печалба от 1,58 млн. лв. за първото полугодие на 2022 г. спрямо загуба от 839 хил. лв. за същия период на 2021 г.

В последната година акциите на дружеството поскъпват с 10,7%.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ-София - варанти 2022 г.(FPPV)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 03.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още