IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

АЦБ отрече да планира отлагане на програмата за продажби на облигации

Информацията на FT е невярна, заяви представител на регулатора

13:45 | 18.10.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Английската централна банка (АЦБ) отрече да планира отлагане на програмата си за продажба на облигации, която се очаква да започне на 31 октомври, пише Ройтерс.

По-рано през деня медийна публикация на Financial Times твърдеше, че е възможно регулаторът да отложи старта на схемата. Според информацията на FT топ централните банкери в АЦБ са били на мнение, че това е необходимо, тъй като облигационните пазари се намират в "силно затруднено" положение през последните седмици - мнение, което е подкрепено и от Комисията по финансова политика на банката.

"Сутрешната публикация на FT, че АЦБ е решила да отложи продажбите на облигации е невярна", посочи говорител на банката.

Ведомството на Андрю Бейли цели да продаде държавни ценни книжа (ДКЦ) на стойност 838 млрд. паунда (954,90 млрд. долара). Тя вече бе отложена веднъж, като предишната стартова дата бе 6 октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:45 | 18.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още